Windows 11 Hyper-V Sanal Makine Oluşturma

2 minutes, 34 seconds Read

Merhaba bu makalemde Windows 11 üzerinde Hyper-V Sanal Makine Oluşturma işlemini size detaylıca hem göresel hem de metinsel olarak açıklıyacağım. Hadi başlayalım.

1.Adım

İlk adımımız görev çubuğunda bulunan arama yerine “Hyper-V Yöneticisi” yazarak karşımıza çıkan Hyper-V Yöneticisi menüsüne tıklamak olacaktır.

2.Adım

Hyper-V Yöneticisi açıldığında sol menüde kendi bilgisayarımızın adına tıkladıktan sonra, sağ menüde yer alan Yeni ardından açılır menüden Sanal Makine… menüsüne basıl ve bu şekilde sanal makine oluşturma işlemine başlamış oluruz.

3.Adım

Sanal makine oluşturma sihirbazı açılacak ve ilk adım olarak bir uyarı mesajı menüsü ile karşılamış olacağız bu uyarı mesajından sonra ileri butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

4.Adım

Bu adımda Hyper-V Yöneticisinde sanal makinemizin görüneceği adı yazıyoru ve sonraki butonuna basıp bir sonraki adıma geçiyoruz.

5.Adım

Bu adım kuracağımız işletim sistemi ve kendi bilgisayarımızın özelliğine göre seçim yapıyoruz, bilgisayarı günce olan arkadaşlar UEFI tabanlı kurulumu destekleyen 2.Nesil kurulumu seçerek devam edebilir. Bilgisayar donanımı güncel olmayan arkadaşlar 1.Nesil seçerek devam edebilir, seçim yöntemimiz ne olursa olsun diğer adımları etkilememektedir bilginiz olsun. Ben 2.Nesil seçeneğini seçip sonraki butonuna tıklıyorum.

6.Adım

Bu adımda sanal makinemize ayracağımız RAM bellek boyutunu ayarladığım ekranımızdır, benim mevcut sistemimde 16gb ram olduğundan yarınısı ayırıyorum, sizin sistem belleğinize göre sanal makinenize ayıracağınız RAM miktarı farklılık göstere bilir, ama şunu belirmek isterim ki Window resmi olarak açıkladığı sistem gereksinimlerinde 4096 Gb minimum sistem belleği olması önerilmektedir.

7.Adım

Bu adım da ise ağ yapılandırma işlemi yapacaz kendi bilgisayarımıza bağlı olan ağ kartı ile internete çıkış yapacağımızı belirterek “Default Switch” Seçeneğini seçip sonraki butonuna basıyoruz.

8.Adım

Bu adımımızda ise sanal makinemize ayracağımız harddisk boyutunu ayarlıyoruz ben örnekteki gibi 127Gb bıraktım ve sonraki diyerek diğer adıma geçtim.

9.Adım

Bu admımızda ise sanal makinemize kuracağımız işletim sisteminin .iso dosyasının yolunu gösteriyoruz ben Windows Server 2022 kuracağım için onun iso dosyasını gösterip sonraki diyorum.

10.Adım

Bu son adımımızda sanal makine sihirbazında yaptığımız tüm ayarlamaların kısa bir özetini bize gösteriyor ve son butonuna tıkladığımız anda artık Hyper-V Sanal Makine Oluşturma işlemini bitirmiş olacağız.

Bir sonraki makalemde oluşturmuş olduğumuz sunucuya Windows Server 2022 kurulumunu ve ilk yapılandırmasını göstereceğim. İyi çalışmalar diliyorum.

Benzer Makalelerim

author

kerem.gumus

Full Stack Developer! Sektörde 8 yıldan fazla deneyime sahip yetenekli bir web tasarımcısıyım. Benim tutkum, büyüleyici web sitesi tasarımları oluşturmak ve bunları Frontend ve Backend geliştirme yoluyla uygulamaktayım. Mevcut tasarım trendlerini takip etmekten ve görsel olarak çekici ve kullanıcı dostu bir web sitesi oluşturmak için yaratıcılığımdan yararlanmaktan gurur duyuyorum. Kariyerim boyunca kullanıcı deneyimi (UX) ve kullanıcı arayüzü (UI) ilkeleri konusunda derin bir anlayış geliştirdim. Kendimi son kullanıcıların yerine koyarak sezgisel ve kusursuz gezinme deneyimleri yaratmaya çalışıyorum. İyi tasarlanmış bir web sitesinin sadece görsel olarak çekici görünmesi değil, aynı zamanda ziyaretçilere sorunsuz ve keyifli bir etkileşim sunması gerektiğine inanıyorum. Yeni bir projeye başlarken hedef kitleyi ve müşterinin özel gereksinimlerini kapsamlı bir şekilde araştırıp analiz ederim. Bu, tasarımlarımı onların beklentilerini karşılayacak şekilde uyarlamamı ve marka kimlikleriyle uyumlu, benzersiz bir çevrimiçi varlık sunmamı sağlıyor…

Benzer Gönderiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir